Kohti omaa unelmaa - Osa 2 - Unelmointiharjoituksia

Tervetuloa takaisin unelmien ja unelmointiharjoitusten pariin! Nyt on taas aika ottaa hetki itselle. Edellisessä osassa hahmottelimme sitä, mikä oman unelman ydin voisi olla ja kuinka sen voisi löytää. Nyt jatkamme tällä matkalla. Jos et ole vielä lukenut ensimmäistä osaa, pääset lukemaan sen tästä. Suosittelen lukemaan nämä postaukset järjestyksessä.

  

Unelmointi vaatii aikaa

 

Tehdessäni uraohjausta aiemmassa työssäni minua harmitti usein ajan vähyys. Kestää usein tovi jos toinenkin ennen kuin mieli uskaltautuu puntaroimaan kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita meillä on. Vie myös aikaa ymmärtää, mikä vaihtoehto on sillä hetkellä eniten meitä varten.  Ajattelemme herkästi, että kaikkea ei voi saada mutta samalla unohdamme sen, että meillä riittää rahkeita moneen.

Olen kiitollinen siitä, että tämä blogi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tehdä tätä työtä syvällisemmin ja juuri niitä ihmisiä varten, jotka sitä todella haluavat. Toivonkin, että maltat antaa näille unelmointitehtäville aikaa ja palaat niihin uudelleen. Unelmien tulee olla selkeitä, jotta voimme tehdä niistä tavoitteita ja mennä määrätietoisesti niitä kohti.

Suuret prosessit vaativat aina aikaa ja kärsivällisyyttä. Mielemme jatkaa asioiden prosessointia silloinkin, kun olemme päätyneet näennäiseen umpikujaan. Älä anna periksi äläkä heitä hanskoja tiskiin, vaan luota itseesi. Jälleen kerran, sinä päätät.

 

Tee muutokselle tilaa

 

Joskus meistä voi tuntua, että elämämme on kiveen kirjoitettua ja omilta vanhoilta urilta on hanakalaa siirtyä uusille. Jos kuitenkin pysähdymme hetkeksi tutkimaan asiaa tarkemmin, saatamme huomata että muutokselle onkin tilaa.

Tämä tila pitää kuitenkin tehdä tietoisesti. Voi olla, että joudumme järjestämään elämäämme hieman toisin. Jostakin täytyy luopua, jotta uudelle voi syntyä tilaa.

Ensimmäisen osan ajatuksena oli miettiä, mikä kaikki onkaan meille mahdollista, vaikka se nyt vielä saattaisikin tuntua mahdottomalta. Seuraavaksi lähdemme tarkastelemaan sitä, miltä oma elämä tällä hetkellä näyttää ja miltä haluaisimme sen näyttävän. 

 

Visualisointi unelmoinnin työkaluna

 

Teemme pian myös aikamatkan tulevaisuuteen omaan unelmapäiväämme. Visualisointi on äärimmäisen voimakas työkalu erityisesti unelmoinnissa ja tavoitteiden asettelussa. Jos voimme kuvitella jotain, voimme myös luultavasti saavuttaa sen. Kun kuvittelemme tavoitteemme yksityiskohtaisesti, siitä tulee meille heti todellisempi. Mielikuvaharjoittelun avulla voimme jo saada ensimaistiaisen siitä, miltä unelman saavuttaminen tuntuu.

 

Ennen kuin voimme kuitenkaan lähteä havittelemaan mitään, meillä pitää olla selkeä päämäärä. Emme yksinkertaisesti voi saada mitä haluamme, jos emme ensin tietoisesti päätä mitä se on. Lisäksi meidän pitää osata perustella itsellemme miksi tavoittelemme näitä asioita. Jos tavoite ei ole aidosti omamme, projekti jää useimmiten kesken. 

 

Unelmointiharjoituksia

 

Elämäsi nyt

Pohdi hetki millaista elämäsi on tällä hetkellä: Millaista työtä teet? Mihin muuhun aikasi käytät? Pohdi, mikä on päivässäsi paras/ikävin hetki, miksi? Kirjoita pohdintasi ylös, jotta voit palata siihen myöhemmin.

 

Seuraavaksi tee kaksi listaa. Asiat, joita haluaisit päivääsi vähemmän ja asiat, joita haluaisit enemmän. Huomioi myös sellaiset asiat, jotka päivästäsi puuttuvat nyt kokonaan. Mikäli sinusta tuntuu, että jotain on sopivasti, kirjoita se esimerkiksi näiden kahden listan väliin. Kiinnitä huomioita pieniinkin asioihin.

 

Seuraavaksi mieti, onko sinun mahdollista vähentää niitä asioita, joita haluat päivääsi vähemmän? Miten? Tee sama niille niille asioille, joita haluaisit elämääsi enemmän. Kiinnitä erityistä huomiota siihen asiaan, minkä koet nyt päiväsi kohokohdaksi.

 

Unelmapäivä

Kirjoita edellisen tehtävän pohdintojen perusteella itsellesi unelmiesi päivän käsikirjoitus. Sijoittele sinne asioita, joita haluat päivääsi enemmän, tai joita koet päivässäsi olevan sopivasti. Jätä pois asiat, joita haluaisit elämääsi vähemmän.

 

Aloita aamusta. Kuvaile ympäristösi, tapahtumien kulku ja tunteesi mahdollisimman tarkasti. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Käy läpi päiväsi kulku aamusta iltaan. Missä olet? Mitä teet työksesi? Ketä tapaat? Miltä sinusta tuntuu? Miten vietät vapaa-aikaasi ja kenen kanssa? Millaiset ovat aamu- ja iltarutiinisi? Yritä hahmottaa elämäsi eri osa-alueet mahdollisimman kokonaisvaltaisesti (työura, perhe, terveys, raha jne.)

 

Käytä tähän tehtävään aikaa ja käy päivä mielessäsi useaan kertaan läpi. Tarkenna visiotasi joka kerta.

 

Jos sinulle heräsi oivalluksia tai kenties kysymyksiä aiheeseen tai unelmointiharjoituksiin liittyen, jätä ihmeessä viesti kommenttikenttään. Kentän löydät aivan tämän sivun alalaidasta.

 

Antoisia unelmointihetkiä!

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista