Kohti omaa unelmaa - osa 1

Otahan mukava asento ja kuppi lämmintä. Nyt on nimittäin se hetki, kun saat keskittyä itseesi ja pohtimaan sitä, mitä sinä haluat. Ennen kuin voimme alkaa tavoitella unelmaamme, täytyy meidän tietää mikä se on. Nyt on sen aika. 

 

Sinä päätät, mikä unelmasi on.

 

Toisilla ihmisillä on monesti runsaasti mielipiteitä siitä, mitä meidän kuuluisi elämässämme tehdä ja mikä on meille “oikein”. Jos huonosti käy, annamme toisten toiveiden ja odotusten määrittää sitä, miten meidän tulee olla. Joskus taakkana saattaa olla jopa koko ympäröivä yhteiskunta ja kulttuuri.

Moni meistä on oppinut ajattelemaan erittäin realistisesti, ehkä jopa liiankin kanssa. Jos annamme ajatuksissamme tilaa unelmillemme, nämä niin sanotut realiteetit iskevät usein vastaan: 

Ei se kyllä ikinä onnistuisi.
Liian hankalaa.
En tiedä siitäkään asiasta riittävästi.
Mitä muutkin ajattelisivat.
Kun sekin silloin sanoi, ettei se kannata.
En osaa.
En pysty.
En kykene.

 

On hyvin luonnollista, että ajatuksemme kulkevat tätä rataa. Haluamme suojella itseämme vääriltä valinnoilta ja päämme sisäinen “järjen ääni” on aina valmis auttamaan. Valitettavasti tämä apulainen ei suinkaan ole objektiivinen järkeilijä, joka osaa harkitusti punnita ja laskelmoida sen, mikä meille on parasta, tai mikä veisi meitä elämässä eteenpäin. Sen sijaan meille kuiskii apulainen, joka haluaa tehdä asiat meille mahdollisimman helpoiksi. Kun pysyt vanhassa, tutussa ja turvallisessa, se on monesti kaikkein helpointa. 

Taustakuorossa supattelevat myös ne pelot ja epäilyksen siemenet, jotka olemme mieleemme vuosien varrella kylväneet. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sinulla on valta muuttaa ajatuksiasi, sinä päätät.  

 

Jos et pysähdy miettimään mitä todella haluat, et voi sitä saada.

 

Useimmiten apulainen vetää hätäjarrun pohjaan ennen kuin ehdit edes ajatuksesi alkuun. Tänään tuo apulainen saa kuitenkin vapaapäivän. Tai oikeastaan, hänet voi nyt tästä alkaen vapauttaa täysin tehtävistään. Tässä vaiheessa haluan mainita, että en tietenkään tarkoita tällä sitä, etteikö asioita kuulu harkita. On kuitenkin täysin eri asia puntaroida eri vaihtoehtoja rauhassa ja järkevästi, kuin hädissään torpata välittömästi kaikki uusi, mikä mieleen juolahtaa.

 

Mikäli mielesi yrittää tätä ylimääräistä apu sinulle tarjota, muista seuraavat asiat:

 

Unelmointi ei maksa mitään. Se ei myöskään velvoita mihinkään.
 Jos et uskalla miettiä mitä todella haluat, et voi sitä saada.
Me opimme koko ajan lisää: kaikkea ei tarvitse osata ja tietää heti.
Sinä osaat, pystyt ja kykenet.

 

Pohdittavaksi

Aloita pohtimalla seuraavaa kysymystä: Mitä tekisit, jos voisit tehdä mitä tahansa? On suositeltavaa kirjoittaa ajatuksia ylös, voit esimerkiksi kirjoittaa ne listan muotoon.

Pohdi seuraavaksi tämän hetkistä elämääsi: Mitä haluaisit elämääsi enemmän, mitä puolestaan vähemmän? Pohdi myös kysymystä miksi. Kirjaa jälleen ajatuksiasi ylös.

Muista, että tehtävien tarkoitus ei ole lannistaa sinua tai alleviivata, että elämästäsi puuttuu jotain. On itsessään valtavan suuri askel tiedostaa, millaisen elämän haluaa itselle rakentaa.

Anna itsellesi aikaa pohtia näitä kysymyksiä. Kun epäilyksen siemenet on poistettu, syntyy mieleen tilaa uudelle. Kun istutamme uuden ajatuksen, mielemme haluaa prosessoi asiaa, jos vain annat sille mahdollisuuden. Omien unelmien löytäminen ja niiden muokkaaminen tavoitteiksi on prosessi, joka vaatii aikaa. Suurin askel on kuitenkin se, että tietää mistä unelmoi. Koskaan ei ole liian myöhäistä, ihanaa että aloitit tänään!

Olisi ihanaa kuulla, millaisia ajatuksia ja ehkäpä oivalluksia tämä teksti tehtävineen herätti. Löydät kommenttiboksin aivan sivun alalaidasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista